malouinnoorwegen.reismee.nl

Het eerste bezoek!

Deze week ons eerste bezoekje gehad van de Pabo girls!

Hello friends/family!

Hier even een korte update van de afgelopen week.

Maandag
We waren vrij van school vandaag. Ik heb de was gedaan, aan school gewerkt (en erachter gekomen dat ik mijn Engelse lessen voor de leergebiedtoetsing kwijt ben), kaarten voor oma,en Kim en Johnny op de bus gedaan, boodschappen voor het avondeten gedaan, omelet gebakken (die mislukt was, door deze rot pannen hier), eten uit Bangladesh geproeft dat een floormate van Marlijn gemaakt had.

Dinsdag
Dinsdag heb ik niet zo heel erg veel gedaan. We moesten naar school tot 13:00uur. Daarna naar de sportschool. `s Avonds niets bijzonders!

Woensdag
Naar school geweest tot 11:15uur. Daarna heb ik met Marlijn boodschappen gedaan, omdat de meiden van de Pabo deze avond aankwamen in Oslo!
Toen ik thuis kwam heb ik heel mijn kamer gepoetst, wat ik beter niet had kunnen doen, want met modder koffers en vier personen in je kamer wordt het toch wel smerig!
Om half 6 zijn Marlijn en ik naar de Busterminal gegaan waar de meiden aankwamen. We hadden zelf zo`n gevoel dat we weggingen, zo zenuwachtig waren we! Erg gek ;)
We zijn even door de stationshal naar de bus gelopen. Toen even snel de spullen op de kamers gedropt endaarna heb ik pasta pesto gekookt samen met Lisette.
`s Avonds zijn we even naar de supermarkt en onze campus gelopen en daarna hebben we nog een spelletje gedaan in de keuken. Rond half 12 gingen we slapen, want donderdag een druk programma voor de boeg!

Donderdag
We hadden om 8:30uur beneden afgesproken in de hal. Dat was vroeg opstaan dus!
We zijn door de Karl Johans gate naar het paleis gelopen. Onderweg kwamen we een aantal mooie ijssculpturen tegen van Munch. Bij het paleis wat foto`s gemaakt en vervolgens door naar Aker Brygge. Vanuit Akerbrygge naar het Operahuis. Daarna hebben we bij ons thuis tosties en vissticks gegeten. Na het eten de bergen in om te sleeen!
`s Avonds was het `Multicultural dinner` bij ons in `the common room`. Er was heel veel eten uit veel verschillende landen. De meiden hadden voor ons bitterballen meegebracht, die Marlijn in de oven heeft klaargemaakt. Ze waren heerlijk!
Na het eten wat gedronken in de keuken en door naar de Karaoke bar!

Vrijdag
Ik, Joyce, Marscha en Sabina hadden ons verslapen en hebben deze ochtend dus niets meer gedaan. De andere meiden zijn nog even naar Oslo City (winkelcentrum) geweest.
Alle spullen moesten alweer gepakt worden want om 13:45 uur vertrok de bus alweer naar het vliegveld Rygge (Moss). We hebben de meiden bij de busterminal afgezet. Het waren3 korte maar leuke dagen geweest!
Marlijn en ik zijn toen meteen doorgegaan naar het National Theater, omdat we daar moesten verzamelen voor de excursie naar het Frammuseum.Het Frammuseum is een fascinerend museum dat werd ingehuldigd op 20 mei 1936. Dit ter ere vande Noorse poolexpedities en de drie grote Noorse poolreizigers Fridtjof Nansen, Otto Sverdrup en Roald Amundsen.Het Museum isvooral gericht op de originele exploratie van het schip Fram. Het originele interieur van de Fram is intact, en bezoekers kunnen naar binnen gaan van het schip om het te bekijken. SUPER leuk om te zien dus.

Na de excursie zijn Ragmar ik en Marlijn even door het centrum gelopen, omdat er vanalles te doen is i.v.m. het WKin Holmenkollen! Er zijn allemaal leuke kraampjes (zelfs een stroopwafelkraam met een Nederlandse verkoper!!!).

`s Avonds zijn we naar een Flag-party geweest. Deze naam omdat je vlaggen op elkaars gezicht kon verven (zie foto`s). Het was erg gezellig, ik lag om 4:30uur in bedje.

Zaterdag
Ik heb uitgeslapen tot 13:30 uur. (Ik werd wakker, omdat mijn buurman op de deur klopte, heel fijn!)
`s Middags aan school gewerkt. Om 17:00uur pizza gegeten met Marlijn en Anna. Dit zo vroeg, omdat we naar de Medal Ceremony gingen in de stad. Iedere avond zijn er uitreikingen i.v.m. het WK. Het was echt super vet om te zien! Vooral de (knappe) kroonprins ;)
`s Avonds hebben we bij Erland op z`n kamer gechilled. De rest ging nog op stap maar wij zijn thuis gebleven omdat de deadline van de LGT eraan komt en we dus moesten knallen voor school vandaag!!

Zondag
Vandaag heb ik de was gedaan (4 machines :|) en verder heel de dag aan mijn deadline gewerkt. Heeel saai dus, maar dat moet ook gebeuren.

Lieve mensen, tot volgende week!

Ohja.. Ik heb zojuist een vlucht naar Tallinn (Estland) geboekt! 26,27,28,29 maart, samen met Marlijn, Ragmar, Katrin & Kristin! SUPER NICE ;)
xxxxxxxxxxxxx

Joyce

`t was gezellig lieverd!! xxxxxx kussies

Willy

hoi malou
klinkt weer erg gezellie.je komt toch nog wel naar huis he????
wij aan het pakken,voor jawel de wintersport.
ik zal jou wel missen daar.
moet ik alleen aan de salade..saaiiiii.
vandaag borreltje bij kim en johnny gedaan
stuk pizza op.om het italie alvast te proeven.hihi.
groetjes en wij kijken weer uit naar je mailtje.
xxxxxde mansjes

Jolande

Zo meisje, weer een leuk verhaal deze week. Gezellig met de meiden van de Pabo! Geen school, maar wel cultureel gedaan...
Maak maar alvast een lijstje waar wij straks naar toe moeten gaan als we Oslo bezoeken! Want alles kunnen we natuurlijk niet bekijken in die paar dagen!
Veel plezier en tot skype`s!
XXX mam, pap en Fleur

Pieter & Petra Kodde

Malou,

Klinkt weer hartstikke gezellig allemaal.
Zeker met het bezoek van de PABO meiden zal het een dolle boel geweest zijn bij jullie in het huis.
En daar naar Tallinn? Een hele mooie stad in Estonia.
Heel veel plezier daar.

Gegroet,
Pieter & Petra

Kim & Johnny

Hai lieverd, das leuk dat je visite hebt gehad uit Nederland. A.s. maandag krijg je weer visite van je vriendinnen hoorde ik van Jolande. Leuk zeg!
Wij nog 3 en een halve nacht slapen in eigen bedje en dan lekker naar Italie, we zullen je missen.........

Dikke x van ons
Kim en Johnny xxx

Opa en Oma van Riel

Ik kende het verhaal,we hadden geskyped Zondag,maar toch genieten wij er nog van.kusjes en groeten

Papa

Hoi Globetrottertje,

Prins Haakon gezien (en Mette Marit?), geskied, gerodeld, geschaatst, kitchenparty`s, Flag party, karaokebar, aan de Bangladesh-dis gezeten (was niet zo veel zeker), Alfred Nobel ontmoet, ijssculpturen, operahuis, geimporteerde bitterballen gegeten, "Vlucht naar Estland geboekt"!! My god. Je zult wel moe zijn als je weer thuis bent (paar weekjes later naar "Hellas").
xx
papa
ps1 Wel ff voorbereiden op wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Estland
ps2 Hebben vanaf 1 januari de EURO (alles is daar een heel stuk goedkoper)
ps3 Denk aan je (30) studiepunten schat....

Karin Pels

Lieverd!
Klinkt weer fantastisch.. Ik ben echt benieuwd hoe het er is als wij er zijn!!;) Snel maar weer skypen om even bij te kletsen!! Geniet ervan!
En gaaf hoor.. paar daagjes naar Estland!
xxx

Hamba