malouinnoorwegen.reismee.nl

Ben beniewd of ik het feesten 4 maanden vol ga houden.. :)

Het was deze week een erg koude week, met ook aardig wat sneeuw!! Dikke kleren aan dus...

maar dat was geen probleem voor mijwant ik heb bijna alleen maar dikke kleren bij me, ben benieuwd wat ik in mei aan ga trekken ;)

Afgelopen maandag zijn we naar de politie geweest. (We hebben meestal vrij op maandag) We moesten ons registreren als een inwoner van Noorwegen als je langer dan 3 maanden blijft. Wij kwamen alleen om half 11 aankakken, nummertje trekken......209. Ik keek op het bord en ze waren nu pas bij nummer 60. Het bureau is open van 8 tot 12 uur, dus ze waren al vanaf 8 uur 's ochtends tot 10:30 uur bezig met 60 nummers. We zijn dus meteen weggegaan en hadden besloten om volgende week nog een keer te gaan, maar dat om 8 uur 's ochtends.
Daarna zijn we naar Gronland geweest. Dat is een wijk in Oslo, waar veel buitenlanders wonen. Hier hebben ze een winkel met erg goedkoop groenten en fruit! Inslaan dus..
Een beetje jammer trouwens dat de aardappels binnen 4 dagen verrot waren.

Dinsdag weer naar school van 8.00uur t/m 13:00uur. Daarna ben ik niet meer naar the gym geweest, maar naar mijn bedje want ik had mega hoofdpijn. (Misschien nog van het weekend?) Niet echt veel gedaan die dag dus.Woensdag zijn we eerst naar school geweest van 8:00 uur t/m 11:15 uur. Daarna even een break om vervolgens naar het International Culture Centre & Museum te gaan. In dit museum kregen we informatie over het Hindoeïsme, Boeddhisme, Jodendom, Christendom, de Islam en het Saktisme d.m.v. verschillende ruimtes waar de geloven uitgebeeld werden.
Na het museumbezoek ben ik samen met Marlijn, Ragmar, Anna, Katrin en Katrin (2e Katrin is een vriendin van 1e Katrin, die hier op bezoek was) naar het winkelcentrum gegaan om daar nog even wat te winkelen. En oh ja, die irritante Bulgaar liep ons ook nog achterna. Ze was weer aan het zeuren over problemen met haar geld. Ik was dus zo aardig, samen met Ragmar, om met haar naar de pinautomaat te gaan om haar te helpen met pinnen. Maar toen ik vroeg hoeveel geld ze wilde pinnen, kreeg ik de wind van voren, want ze weet niet hoeveel geld ze op haar rekening heeft, omdat ze het wachtwoord van internetbankieren kwijt is. Oke, houdoe......
Na het winkelen gingen we met heel de klas dineren in een van de keukens in het studentenhuis Kansleren, van een aantal klasgenoten. Een aantal mensen hadden allerlei gerechten gemaakt uit het land waar ze vandaan komen. Erg leuk en gezellig! Volgende keer bij ons waarschijnlijk. Tips voor wat ik moet koken zijn welkom (stamppot is al gemaakt).

Donderdag ochtend zijn we teruggegaan naar het politiebureau, omdat we vrijdag gingen skiën. Het is verstandiger als je je dus registreert bij de politie voor dat je dat doet, i.v.m. de verzekering mocht je iets breken bijvoorbeeld. En aangezien ik wel zo'n pechvogel ben, dacht ik: strak plan.
Om 7:30 uur verzamelen beneden (erg vroeg) en op naar het politiebureau dus. Ik was erg zenuwachtig want er was vorige week zondag wat voorgevallen bij een pub ;) Je moet hier 20 zijn om een club of pub binnen te mogen en dus had ik het rijbewijs van Ragmar gebruikt, om zo proberen binnen te komen. Was namelijk al eerder gelukt met die van Marlijn. Het was gelukt.. yes ik was binnen. Maar toen moest Ragmar nog met haar eigen paspoort en die heeft dezelfde foto. Wat denk je; die gast kwam mij gewoon binnen halen!!! Hij zei: ‘I have to report this to the police'.. Vandaar dat ik ‘m een beetje kneep bij het politiebureau. Maar ik heb er gelukkig nog niets van gehoord, dus het zal wel bangmakerij zijn geweest.We zijn daarna nog zo ijverig geweest om nog naar school te gaan tot 13:00 uur. Daarna door naar the gym, douchen, eten @ Sofienberg (studentenhuis van Katrin, die speciaal een Duits gerecht voor ons had gemaakt, waarvan ik de naam vergeten ben) en 's avonds naar een Karaoke bar. Dat was echt heel erg leuk.. en laat. We hadden ook nog de bus gemist 's nachts, dus we moesten een uur wachten of lopen naar huis.. het werd dus lopen.

De volgende dag met ons brakke hoofd op naar de pisten!
Dat duurde even, want we moesten allemaal schoenen/ski's huren, omkleden, betalen, pas ophalen en ik moest een aantal helpen met skischoenen dicht doen, want die hadden nog nooit op ski's gestaan. Ik had het dus erg hot daarbinnen met die dikke kleren aan, maar het was voor een goed doel :)
Het was erg leuk geweest, alleen het hoeft van mij niet perse nog een keer. Het is namelijk een erg klein gebied in vergelijking tot wat ik gewend ben in Oostenrijk/Italië. Daarbij was het ook nog eens -20 op 500 meter hoogte, dus mijn oren vroren er bijna af. Vandaar de lelijke foto's met die blauwe capuchon. Maar ik kan in ieder geval zeggen dat ik dit jaar ook geskied heb, omdat ik niet mee op wintersport kan met paps, mams en de familie.

Zaterdag ben ik met Marlijn en Ragmar onze eigen Cultuurtocht gaan lopen. We zijn naar de haven geweest bij het centrum. Daar naar een fort geweest en het mooie uitzicht bekeken!
Het opera huis konden we niet vinden, maar dat staat toch al voor een andere dag op het programma met de internationale studenten.
's Avonds was het party @ Sofienberg. Met 50 man in een keuken gepropt. Het was wel MEGA gezellig. Later op de avond met z'n alle naar de stad gegaan. Ik kwam gelukkig binnen met mijn eigen rijbewijs. De bewaker vond t oké, waarschijnlijk omdat we met zo'n grote groep waren.

Op dit moment zit ik met mijn brakke hoofd dit verhaaltje te typen..

De foto's staan weer zoals gewoonlijk in mijn fotoboek!
Ik probeer ook zoveel mogelijk filmpjes te uploaden..Dikke kus vanuit het koude, mooie Oslo.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Maris

Hai Malou,
Wat een avonturen weer ! Bijna in een Noorse cel beland, hihi ! Je maakt wat mee jij ! Heerlijk meid, genieten van alles wat je beleeft daar ! Heb je heimwee of helemaal niet ? x Maris

Loes

Lieve Malou!
Ik heb je gister nog gesproken, maar lees nu pas je 2e verhaal. Jij vermaakt je prima! Ik weet nog wel iets om te koken..broccolietaart :)! hihi
Kusje & tot heel snel

Willy

hoi malou
zou zeggen erwtensoep maken,maar dat zal niet lukken hi hi.
zuurkool met worst misschien.
anders wentelteefjes?
genoeg ideetjes? zo te lezen weer een top week voor jou. groetjes en dikke x
mansjes

Maris

Nee nog geen kaartje ontvangen, we liggen wel onder de brievenbus ;-)
gelukkig maar dat je geen heimwee hebt, gewoon genieten dan ! x

Papa

Hoi Brakkie,
Ik weet niet of ik dat ALLEMAAL wil weten...
Dan maar een paar Hollandse specialiteiten voor je opgesomd.
beschuit-hagelslag-bastogne koeken-rookworst-haring-kroketten-bitterballen-ontbijtkoek-zure haring-speculaasjes-stroopwafels-appeltaartmix-jodelkoeken-pindakaas-appelstroop-sandwichspread-boerenkool-balkenbrij-worstenbroodjes-erwtensoep-rolmops-wentelteefjes-bruinebonenschotel-frikandellen-hete bliksem-pataje oorlog-zuurkool

XX
Papa

Kim & Johnny

Haaai meissie, wat een leuk verhaal weer en leuke foto`s. En wat spannend zeg met die politie.... maar ikdenk wel dat het bangmakerij was van hun.
We wachten weer op je volgende mail en tot skypes.......
Groetjes en dikke x van ons
Kim en Johnny

Petra

Hey Malou,
Zal mij ook benieuwen of jullie al dat feesten volhouden....al is het maar financieel?? Hihi..
Als het goed is komt er woensdag bezoek van jullie medestuden van de PABO uit Nijmegen. Zal een dolle boel worden. HAVE FUN!! (oh ja, en ook nog een beetje studeren ...bv noors?)
Pieter en Petra

Petra & Pieter

Hey Malou,

ben idd ook nieuwsgierig of jullie al dat feesten volhouden...al is het maar financieel??!! Jullie hebben weer een top week achter de rug. (met veel ervaringen..) Wil je ons niet zo laten schrikken met we zitten op het politieburo??!! Nog even en dan komen jullie mede PABO studenten uit Nijmegen jullie bezoeken (ze zullen wel de opdracht: DRANK meenemen, hebben gekregen?) Veel plezier met zijn allen daar in het koude Oslo.
HAVE FUN!

Hamba