malouinnoorwegen.reismee.nl

Finally got settled

Zo, even een berichtje over hoe het nu is, nu ik eindelijk op mijn kamertje zit..

Maandag ben ik thuis rond een uur of 11 aangereden, richting Weeze. We vlogen om 14:05 uur, dus hadden daar nog even tijd voor een bak koffie met z`n alle (familie Marlijn, familie Ragmar en ik met paps en mams). Toen was de tijd gekomen, de tijd van het afscheid. Dat vond ik wel even moeilijk hoor.. en mama ook geloof ik hahah ;)
Toen we door de douane heen waren, natuurlijk nog even 2 uge flessen bacardi Razz and Lemon ingeslagen, want het kost nogal wat hier in Noorwegen.
Het vliegen ging eigenlijk echt MEGA snel.. binnen 1,5 uur waren we al in Moss (Rygge). Onze bagage kwam als eerste op de band en ons busje stond al klaar, perfect dus!
Een uur later waren we in Oslo, bij de busterminals. Ik zag op het station een man bukken, er lag een papiertje op de grond. In dat papiertje zat een stukje chocola. Hij pakte het op en stak het in zijn mond. Ieeeewl.. a lot of wanderers here!
Toen moesten we nog de weg naar ons Pension zien te vinden, waar we de eerste nacht verbleven. Dit, omdat we pas vanaf dinsdag in ons studentenhuisje konden.
Na aan 20 mensen de weg te hebben gevraagd en 1,5 uur gelopen te hebben, kwamen we met blaren op onze handen en een nek/rug zo stijf als een hark aan bij ons pension. Die blaren aan mijn handen kwamen trouwens, omdat de wielen van mijn koffer bijna niet meer reden. Moest een 22 kilo zware koffer dus zegmaar slepen (au).
In het pension was geen lift, dus alle koffers moesten we naar boven sjouwen. Dat was errug zwaar, geloof me.
s` Avonds lekker met zn drietjes gechilled op de kamer, nadat we een hamburger hadden gegeten bij de BurgerKing die om de hoek zat. Om 2 uur gingen we slapen.
De volgende morgen moesten we om 12 uur de kamer af zijn. Dat werd dus precies 12 uur. Vervolgens opweg naar ons studentenhuis, met in ons achterhoofd dat de blaren verder open zouden knappen en onze rug steeds stijver zou worden.
We hebben uiteindelijk de juiste tram kunnen vinden, maar moesten toen nog een stukje lopen. Op de kaart ziet het er allemaal plat uit, maar geloof me, er zijn hier veel heuvels :P
Genoeg geklaag over die koffers, want ik hebnu nergens meer last van gelukkig.. alleen nog een beetje een stijve nek.
Toen we bij het studentenhuis aankwamen, konden we beneden bij de receptie onze sleutels en kaartjes ophalen. Ik zit op de 9e verdieping, Ragmar op de 11e en Marlijn op de 12e. Opzich is dat niet heel erg, alleen dat kaartjes systheem van hier is ook niet optimaal. Als ik namelijk even naar een van de meiden wil komen, moet ik op skyp telkens aangeven dat ik met de lift eraan kom, omdat je alleen met je eigen kaart je verdieping op komt.
Gister zijn we ook op zoek gegaan naar een supermarkt; de COOP is gevonden. Daar hebben we alvast wat dingen ingeslagen. Die avond hebben we macaroni gegeten, met een of andere saus die Marlijn van thuis had meegenomen. Best lekker! Vooral de komkommers, die ik natuurlijk weer met schaaltje enal op de grond liet ketsen..

Nu is mijn kamertje helemaal ingericht!
Vandaag hebben we de eerste dag op school gehad. Vooral veel informatie gekregen (wat we eigenlijk al min of meer wisten) en schoolpasjes aangemaakt, codes gekregen, boeken gekocht noem maar op. `s Middags kregen we een lunch (warm) aangeboden, was erg gezellig.
`s Middags zijn we naar de IKEA gegaan. Er is eenNoors meisje uit onze klas, Silje, meegegaan. Super gezellig, vooral veeeeel Engels gesproken. Ook tegen Ragmar enMarlijn. Dat is wel zo netjes als er een Noorsemee is.

Ik heb wat dingen gekocht om mn kamer iets op te fleuren en om borden/bekers en bestek te kopen, want de keuken op mijn verdieping is letterlijk om te kotsen.. beetje jammer.
Ik zal de foto`s van mijn kamer ook bij de foto`s plaatsen!

Nou, ik ga nu lekker slapen..
Tenminste, als dat lukt, want mn buren zijn nogal lawaaierig en de chinese mensen geven een of ander feest in de keuken, dus de muziek staat ook knoerhard :P

Tot vandeweek!

Norway

Liefs

Maris

Hai Malou,
Fijn om een berichtje van je te lezen !
Moet wel lachen om dingen die je vertelt. Het wordt vast een tijd om nooit te vergeten !
veel plezier, groeten Maris x

Jolande

Hé meisje,
Net je verhaal gelezen en de foto`s bekeken! Krijg ik er nog een beter beeld bij, alhoewel ik het natuurlijk al via de webcam had gezien! Ziet er gezellig uit! De foto`s zijn ook erg leuk.
Veel plezier vandaag!
XXX mamski

Simone

chick! whoeei eindelijk gesetteld! leuk verhaaltje heb je geschreven :) ben heeeeel benieuwd naar je foto`s en hoe je het gaat hebben! jullie zijn btw echt helden dat jullie al bacardi razz hebben ingeslagen ;) Succes en we contacten snel voor een skypedate! xxxx

Stephanie

Hey nichtje,

Dus de reis was al een hele ervaring op zich als ik dat zo lees! Laat staan wat je nu nog te wachten staat ;-) ik vind het echt super stoer van je!! Geniet ervan, en ik weet zeker dat er een nóg volwassenere Malou terug komt met een hele mooie levenservaring! (echt leuk zo`n blogg en lijk je niet zo verweg ;-)

Xxx Steef

Monique

Hey Malou,
Leuk om een berichtje van je te lezen en dat je al een beetje gesetteld bent. Leuke foto`s, hebben we ook een beetje een idee hoe je er bij zit. Geniet ervan en kijk alweer uit naar een volgend berichtje...........
Liefs Monique xxx

Kim & Johnny

Heeeeeeeeeej meisje, wat een leuk verhaal, enne wat een mooie kamer :) Je hebt het al keigezellie gemaakt met die bloemetjes in een vaasje. En we kijken nu al uit naar je volgend mailtje. Heel veel xxxsjes van ons.
Kim en Johnny

Papa

Hoi meis,
De (spannende) kop is er nauwelijks af of je bent al helemaal "into Norske". Det er jenta mi

Jeg elsker deg
Papski
(zoek maar op in je "hoe, wat en waar in het Noors"-boekje)

Paulien

Heej schat! Jammer van die vieze keuken! Mjah... dan maar vaak naar de Burger King ;) Kamertje ziet er iig al gezelliig uit! Geniet er van cause time flies when you`re having fun.... Hopelijk tot snel op Skype! xxjes

Suzan

Klinkt heel gezellig allemaal Malou!
Leuke foto`s xxx

OMA FIA EN OPA LEO

JE REISVERSLAG NU PAS GELEZEN EN GEZIEN,WEL ZONDAG BIJ JE OUDERS OP SKYPE GESPROKEN EN GEHOORD DAT HET HEEL GEZELLIG IS.MOEST ERG LACHEN DAT DE REGELS VLAK VOORDAT JIJ IN DIE TENT GING (LEEFTIJD)VERANDERD WAREN.GR OPA-OMAXXXX

Corry

Ha Malou, `n heel verhaal maar wel leuk dat je met die meiden het goed kunt vinden en laat nou de Noormannen maar komen!!!! Ik wens je heel veel lol en geniet er maar lekker van!!! Gr Corry

Hamba